Habkarika

Habkarika

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 36 dkg porcukor
  • *

a díszítéshez:

  • 4 tojásfehérje
  • 36 dkg porcukor
  • *
  • cukorgyöngyök (de el is hagyható)

Elkészítés:

24 dkg porcukrot annyi vízzel, ami épp ellepi, sűrűre főzünk. (Kis lángon, nehogy karamellizálódjon, és keverni sem szabad! Én kb. 25 percig hagytam kis lángon.)

Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral (12 dkg) kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a gyöngyöző felfőzött cukrot, majd tovább verjük. (Nekem teljesen kemény lett a tojásfehérje.) Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat nyomunk belőle.

150 fokra előmelegített sütőbe (gáz 1-es fokozat) téve addig szárítjuk, amíg teljesen átsül. Kb. 1 óra. Akkor jó, ha elválik a sütőpapírtól. (Kb. félidőben kivettem a tepsit a sütőből, és megfordítottam, a belső részét raktam kívülre, hogy egyformán átsüljön.)

Ha díszíteni akarjuk, még mielőtt a sütőbe rakjuk, szórjunk rá cukrot, ki hogy szereti.

Neked ajánljuk