Habkarika

Habkarika
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 36 dkg porcukor
  • cukorgyöngyök a díszítéshez (de ez nem fontos)
  • 4 db tojásfehérje
  • 36 dkg porcukor
  • cukorgyöngyök

Elkészítés:

24 dkg porcukrot annyi vízzel, ami épp ellepi, sűrűre főzünk. (Kis lángon, nehogy karamellizálódjon, és keverni sem szabad!) Én kb. 25 percig hagytam kis lángon.

Közben a fehérjét a maradék cukorral (12 dkg) kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a gyöngyöző felfőzött cukrot, majd tovább verjük. (Nekem teljesen kemény lett a tojásfehérje.)

Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat nyomunk belőle. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük (én a gázsütő 1es fokozatán sütöttem-szárítottam), és addig hagyjuk bent, amíg teljesen átsült. Ha díszíteni akarjuk, még mielőtt a sütőbe rakjuk, szórjunk rá cukrot, ízlés szerint. Akkor jó, ha elválik a sütőpapírtól. (Én kb. 1 órát sütöttem, és kb. félidőben kivettem a tepsit a sütőből, és megfordítottam, a belső részét raktam kívülre.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!