Habcsókos túrós eperrel

Habcsókos túrós eperrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • a kisült tészta tetejére:
  • 4 evőkanál sárgabarack dzsem
  • a töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom
  • a tetejére:
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • 1 csipet só
  • a kínáláshoz:
  • 30 dkg friss eper
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 csipetnyi
  • 4 evőkanál sárgabarack dzsem
  • 75 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg mazsola
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 15 dkg cukor
  • 5 db tojás fehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • 1 csipet
  • 30 dkg friss eper

Elkészítés:

A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez való tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Belemorzsoljuk a túrót, majd összekeverjük a tejföllel, a mazsolával, és belereszeljük a citrom héját.

A tésztát 1-1,5 centi vastagra kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és 10 percig sütjük. Kivesszük, majd megkenjük a sárgabarack dzsemmel és a túrós töltelékkel. Visszatesszük a sütőbe, és további 20 percig sütjük

Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a cukrot, a keményítőt és a citromlevet is.

Amikor letelt a 20 perc, megint kivesszük, és rákenjük a túrós rétegre a felvert tojásfehérjét. Ismét visszatesszük a sütőbe és 10 percig sütjük.

Kivesszük, majd vizes késsel felszeleteljük. Friss eperrel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti