Habcsókos epres pite

Habcsókos epres pite

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db 175 ml-es joghurt
  • 1 db 175 ml-es kefir
  • 1 bögre étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor csipet só
  • 60 dkg friss eper
  • 3 db egész tojás
  • (a mérce a joghurtos pohár)
  • 3 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • pár csepp almaecet
  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, csipet sót és összekeverjük.

Egy tepsit (20x30 cm-es) kizsírozunk, liszttel meghintjük, és belesimítjuk a tésztát.

Az epret megmossuk, leszárítjuk és ezzel megszórjuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.

Amíg sült a pite, a tojásfehérjét a csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és az alma ecetet. A habot a majdnem megsült pite tetejére kenjük és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, hogy a hab is megpiruljon. Langyosra hagyjuk hűlni, mert így könnyebb felvágni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hasonló receptek