Habcsók eperöntettel

Habcsók eperöntettel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje
  • 6 púpos evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • az öntethez:
  • 30 dkg eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 3 db tojásfehérje
  • 6 púpos evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 30 dkg eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál balzsamecet

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor félig felvertük és felhabosodott, apránként hozzáadagoljuk a vaníliás kristálycukrot. Kemény habot verünk (addig kell verni, amíg a cukor elolvad, és szép fényes lesz a hab), végezetül beleforgatjuk a keményítőt és az almaecetet.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanál segítségével közepes halmokat rakunk kicsit távol egymástól, mert a sütés folyamán összenőhetnek. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, amit 140 fokra visszaveszünk. 40 percig sütjük, vagyis inkább szárítjuk a habcsókokat, majd amikor elkészült, nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni őket.

Amíg hűl a habcsók, addig elkészítjük az eper öntetet. Az epret feltesszük egy lábasban a tűzre, meghintjük a barna cukorral, belekeverjük a balzsamecetet. Ha felforrt, akkor elzárjuk a tüzet, levesszük az eper öntetet (vigyázzunk, ne főjön szét teljesen az eper!).

Tálalásnál meglocsoljuk a habcsókot eper öntettel, és így fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!