Gyümölcssüti guténmentesen

Gyümölcssüti guténmentesen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg + 70 dkg (GM) liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • *

a töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • a kiszedett félgömbök közepe
  • ízlés szerint rum
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál kakaópor
  • *

a színezéshez:

  • piros, zöld, kék, citromsárga élelmiszer színezék
  • *

a forgatáshoz:

  • kristálycukor

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, 8 dkg lisztet, amiben előzőleg 2 teáskanál sütőport elkevertünk. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük.

Utána hozzákeverjük a 70 dkg lisztet, és kézzel összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk. Kicsi golyókat, különböző formákat gömbölygetünk a tésztából (2 dkg/db) és sütőpapíros tepsin, forró sütőben világossárgára sütjük.

(A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítjuk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.)

Én megvártam amíg kihűlnek, és hidegen szedtem ki a sütik közepét, mert melegen széttörik!

A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött a 3 egész tojással és a cukorral krémmé főzünk. Ezután hozzáadjuk a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rummal ízesítjük, és egy púpos evőkanál baracklekvárt és keverünk bele. A kakaóporral megszínezzük.

Az így kapott krémmel megtöltjük a félgömböket, és összeillesztjük őket.

A színezéshez a piros, a zöld, a vérnarancs, a citromsárga, a zöld, és a kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk, és ecsettel befestjük a gyümölcsök egyik oldalát, majd azonnal beleforgatjuk a kristálycukorba. Majd ezután a másik oldalát festjük be, és cukrozzuk.

Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük.

Nagyon, nagyon finom!!

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk