Gyümölcsös túrótorta (sütés nélküi)

Gyümölcsös túrótorta (sütés nélküi)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kekszes alap hozzávalói:
  • 1,5 csomag Győri zabfalatok
  • 15 dkg vaj
  • a túrós-gyümölcsös réteghez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 10 g porzselatin + 0,5 dl víz
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • sárgabarack, áfonya, málna...
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 1,5 csomag Győri zabfalatok
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 10 g porzselatin
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • sárgabarack
  • áfonya

Elkészítés:

A kekszet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott meleg vajat, és alaposan összekeverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen a formába lapogatjuk. Ezután legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, és robotgéppel simára keverjük. (Citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!)

A vizet forráspontig melegítjük, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a porzselatint, majd addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután a túrós keverékhez öntjük, és szintén robotgéppel alaposan összekeverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal hozzákeverjük a zselatinos-túrós keverékhez.

A tortaformát a hűtőből kivesszük, majd egyenletesen belekanalazzuk a túrós tölteléket. Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a tortát a hűtőből kivesszük, egy tálcára tesszük, ízlés szerint rápakoljuk a gyümölcsöket, majd felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!