Gyümölcsös túrótorta

Gyümölcsös túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg darált keksz
  • 10 dkg margarin
  • Töltelék:
  • 60 dkg túró
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl Meggle cukrászhab
  • 1 csomag Zselatin Fix
  • a zseléhez:
  • 60 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • 1/2 csomag zselatin fix
  • 2 dl áfonya szörp (fele víz - fele tömény szörp arányban)
  • 30 dkg darált keksz
  • 10 dkg margarin
  • 60 dkg túró
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl Meggle cukrászhab
  • 1 csomag Zselatin Fix
  • 60 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • 1/2 csomag zselatin fix
  • 2 dl áfonya szörp (fele víz - fele tömény szörp arányban)

Elkészítés:

A darált kekszet elkeverjük a puha margarinnal és egy kapcsos tortaforma aljában egyenletesen szétterítjük, jók lenyomkodjuk.

A porcukrot elkeverjük a túróval és a joghurttal. A cukrászhabot kemény habbá verjük, majd elkeverjük a cukros túróval, végül apránként simára keverjük a zselatin fix-szel.

A krémet a kekszes alapra egyengetjük és a tetejére kissé belenyomkodva beterítjük a gyümölcsökkel. A szörpöt elkeverjük a zselatin fix-szel és a tortára csorgatjuk. Kb. 2 óra hosszán át a hűtőben dermedni hagyjuk.

Tipp: mivel a cukrászhab általában nagyobb kiszerelésben kapható, így a megmaradt mennyiség pont elegendő a torta dekorálásához.

Megjegyzés:

A receptet Picipiros küldte be. Köszönjük!