Gyümölcsös tiramisutorta

Gyümölcsös tiramisutorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • 1 dkg zselatin
  • 30 dkg babapiskóta
  • 1 doboz eperbefőtt
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1/2 dl rum
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

Elkészítés:

Szűrjük le a befőtteket! Tegyünk félre 1 dl-t az őszibarackbefőtt levéből!

Keverjük gőz fölött a porcukrot és a tojássárgákat addig, amíg a cukor elolvad! Állítsuk hideg vízbe! Keverjük ki a mascarponét, majd adjuk hozzá kanalanként a fahéjat és a tojáskrémet! Olvasszuk fel a zselatint a félretett befőttlével! Keverjünk bele 1 kanál krémet, majd keverjük ki a krém egészével! Forgassuk hozzá a habbá vert tejszínt!

Béleljük ki egy tortaforma alját és oldalát sütőpapírral! Oldjuk fel a kávét 1 deci hideg vízben, majd adjuk hozzá a rumot! Mártsuk bele a piskóták felét, és béleljük ki vele a tortaforma alját! Simítsuk a tetejükre a krém 1/3-át, majd magházukkal lefelé nyomjuk bele a felezett barackokat, a forma oldalára pedig vágott felükkel kifelé, rakjuk rá az eperszemeket!

Tegyük a gyümölcs tetejére a maradék krém felét, majd az előző sorra merőlegesen még egy sor kávéba mártogatott babapiskóta következik, végül a maradék krém. Tegyük fél napra hűtőbe! Hintsük meg kakaóval!

Neked ajánljuk