Gyümölcsös tarka és citrommázas félholdak

Gyümölcsös tarka és citrommázas félholdak
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 10 dkg meggy
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • a mázhoz:
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg meggy
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg mazsola
  • csipet
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom leve
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A vajat és a cukrot a tojássárgájákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a darált diót, a sütőport, a tejet, a csipetnyi sót meg a tojásfehérjékből felvert kemény habot.

A lágy, könnyű masszát óvatosan összevegyítjük, majd elfelezzük. Az egyik felébe csak mazsolát szórunk. A másik felébe tesszük a kakaóport és a magozott meggyet.

Egy 23 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe úgy öntjük bele a kétféle tésztát, hogy a sárga massza mellé barna kerüljön, így szép tarkabarka lesz a sütemény. 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.

A mázhoz a cukrot a citrom levével kikeverjük és megsült forró tésztára öntjük.
Amikor kihűlt a tészta, pogácsa szaggatóval fél holdakat szúrunk ki belőle, de lehet szeletekre is vágni.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!