Gyümölcsös tarjaszeletek

Gyümölcsös tarjaszeletek

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja (csont nélkül)
  • őrölt színes bors
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kisebb csokor friss zsályalevél
  • 2 db lilahagyma (nagy)
  • 2 db édes alma
  • 1-2 fürt szőlő
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg sertészsír

Elkészítés:

A koriandert állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt megpörköljük, majd átöntjük egy mozsárba, és összetörjük.

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és az őrölt korianderrel, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. (A tarja lehet kicsit vastagabb szelet.)

A magházát eltávolítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, majd szintén vastagabb szeletekre vágjuk. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük. (Érdemes nagyobb szemű szőlőt választani.)

A tepsit a zsírral kikenjük, majd belefektetünk két-három szelet almát, ráteszünk egy szelet befűszerezett húst úgy, hogy félig fedje az almaszeleteket, majd ráteszünk két-három szelet lilahagymát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. Ezután megszórjuk a zsályalevelekkel, aláöntkük a bort, majd a tepsit alufóliával befedjük. (A zsályaleveleket egészben szórjuk közé, mert felaprítva túl intenzív lesz az íze.) Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. (Én légkeverésnél 160 fokon, másfél óráig pároltam.)

Amikor a hús már puhára párolódott, a fóliát levesszük, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt szép pirosra sütjük. (Ha sok lé lenne alatta párolás után, akkor öntsünk le belőle.)

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Tálaláskor tányérra tesszük a sült tarját és a gyümölcsöket, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Neked ajánljuk