Gyümölcsös saláta kecskesajttal

Gyümölcsös saláta kecskesajttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 3 evőkanál méz
  • 2 kávéskanál színes bors
  • 4 db kecskesajt (125 g/db)
  • *
  • a salátához:
  • 20 dkg vegyes saláta (radicchio, madár, jég)
  • 20 dkg gyümölcs (ananász, mangó, kivi)
  • *
  • az öntethez:
  • 5 evőkanál olívaolaj (vagy más aromás olaj)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 3 evőkanál méz
  • 2 kávéskanál színes bors
  • 4 db kecskesajt (125 g/db)
  • 20 dkg vegyes saláta (radicchio, madár, jég)
  • 20 dkg gyümölcs (ananász, mangó, kivi)
  • 5 evőkanál olívaolaj (vagy más aromás olaj)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál mustár

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A mézet kis lábosban fölmelegítjük, hozzáadjuk a borsot. A kecskesajtokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a borsos mézzel, és a sütőben 10-15 percig sütjük.

A salátához a salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, falatnyi darabokra tépkedjük. A gyümölcsöket értelemszerűen meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat kockákra-csíkokra vágjuk.

Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel és a mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet összefogatjuk a salátával és a gyümölcsökkel. A salátát tányérra halmozzuk, tetejére fektetjük felszeletelve a sajtot.


Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti