Gyümölcsös sajttorta

Gyümölcsös sajttorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 8 szelethez:

  • 1 lap leveles tészta
  • 75 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2 -3 evőkanál vaníliakivonat
  • 6 lap zselatin
  • *

a díszítéshez:

  • 1 lap leveles tészta
  • 75 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2 -3 evőkanál vaníliakivonat
  • 6 lap zselatin
  • *
  • 3 nektarin

Elkészítés:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát sütőpapírra helyezzük, lefedjük egy másik sütőpapírral, és nehezéknek még egy másik tepsit helyezünk rá. A lényeg, hogy beférjen a két tepsi egymáson a sütőbe. Ez azért fontos, hogy a tepsi lenyomja a tésztát, szép lapos maradjon. A tésztát 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tortaformába illő kört vágunk ki belőle és a formába helyezzük.

A mascarponét a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A krémből 5-6 evőkanállal kiveszünk egy tálba, megmelegítjük, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint és hagyjuk felolvadni.

Visszaöntjük a zselatinos részt a krém egészéhez, elkeverjük és a formában lévő sült leveles tésztára öntjük. Lefedve hűtőben tároljuk egy napig, de minimum egy éjszakán át, hogy a krém tökéletesen megdermedjen.

Tálalás előtt a nektarint megmossuk, kettévágjuk, és felszeleteljük, majd a torta tetejére helyezzük. Ízlés szerint más gyümölcsöt is használhatunk.

Neked ajánljuk