Gyümölcsös-rizses túrótorta

Gyümölcsös-rizses túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 db zabkeksz
  • 10 dkg gyors rizs
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • 60 dkg cseresznye
  • 12 db zabkeksz
  • 10 dkg gyors rizs
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • 60 dkg cseresznye

Elkészítés:

A rizst (gyors rizst) kifőzzük, majd kihűtjük. A túrót kikeverjük a mascarponéval, cukorral, citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral és a zselatinfixszel. A habtejszínt keményre verjük.

A túrókrémet, a felvert tejszínhabot és a rizst óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a magozott cseresznyét.

A kapcsos tortaforma alját kirakjuk a zabkeksszel, ráöntjük a cseresznyés krémet, és pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Hűsölés után kivesszük a formából, tálcára tesszük, és ízlés szerint dekoráljuk a tortát.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti