Gyümölcsös rácsos

Gyümölcsös rácsos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg Rama margarin
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 vanília
  • őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • a töltelékhez:
  • bármilyen gyümölcs (meggy, cseresznye, ribizli, barack, szeder, stb.) vagy lekvár
  • (ha leveses a gyümölcs, akkor a levét pici pudinggal be lehet sűríteni.)
  • 25 dkg Rama margarin
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 vanília
  • őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • bármilyen gyümölcs (meggy, cseresznye, ribizli, barack, szeder, stb.) vagy lekvár

Elkészítés:

A margarint a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, majd gyorsan hozzágyúrjuk a cukrot, pici fahéjat és a 2 tojást. Az így kapott tészta 2/3-át vajjal kikent tepsibe nyomkodjuk, rászórjuk a gyümölcsöt, vagy rákenjük a lekvárt. A maradék tésztából csíkokat vágunk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

160 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmód) sütőben megsütjük.

Aznap omlós a tészta, másnapra pedig megpuhul a gyümölcstől.

Megjegyzés:

A receptet Molnár Ildikó küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti