Gyümölcsös pulykacsíkok fehérborral

Gyümölcsös pulykacsíkok fehérborral

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 db alma
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 db körte
  • 1,5 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk. méz
  • fél mk. őrölt fahéj
  • kis őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket 20 percig meleg vízben áztatom, majd a vizet leöntve a gyümölcsöket feldarabolom, és ráöntöm a bort.

A húst csíkokra vágom, besózom, és forró vajon pirosra sütöm. A serpenyőből kiveszem, melegen tartom. A visszamaradt zsiradékban megpárolom a cikkekre vágott almát, körtét, majd hozzáadom az aszalt gyümölcsöket a borral együtt. Fűszerekkel ízesítve összepárolo.

A gyümölcsmártással leöntöm a pulykahúst, burgonyapürével vagy rizzsel tálalom.

Neked ajánljuk