Gyümölcsös-mascarponés Pavlova torta

Gyümölcsös-mascarponés Pavlova torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csípet só
  • 1 teáskanál olaj

A torta tetejére:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db mangó
  • 20 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítés:

A sütőt 140 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjét a csipet sóval felverjük, félidőben apránként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a keményítőt és az almaecetet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a közepébe egy kerek tortaformát teszünk, és körbe rajzoljuk. Megkenjük a kört kevés olajjal, majd rá kanalazzuk a habot, mélyedést csinálunk a közepébe. A sütőbe tesszük és 70 percig sütjük (a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, amíg sül a torta). Amikor megsült, az ajtót résnyire kinyitjuk, és a sütőben hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet Ehhez a mascarponét és a tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A mangót kockára vágjuk. A krémet a torta közepébe kenjük, a tetejére halmozzuk a gyümölcsöket.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk