Gyümölcsös kosárka

Gyümölcsös kosárka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 cm-es kosárkában kb. 20-22 db-hoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • kevés reszelt citromhéj + pici leve
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 tasak dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 3 dl víz (vagy tej)
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • tetszés szerinti apró gyümölcs
  • 1 tasak torta selé
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • kevés reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tasak dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 3 dl víz (vagy tej)
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • apró gyümölcs
  • 1 tasak tortazselé
  • kevés citromlé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük. Amíg hűsöl, addig elkészítjük a krémet.

A vízben (vagy tejben) megfőzzük a pudingot és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és a hideg pudinggal szép simára keverjük.

A tésztához a kosárkákat vajjal picit kikenjük. A lehűlt tésztából kis gombócokat formálunk, majd vékonyan kilapogatva a formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, és még melegen óvatosan kiborítjuk a kosárkából. (Ha szükséges, óvatosan késsel egy kicsit kivájjuk a közepét).

A kihűlt krémet a kosárkákba simítjuk, kirakjuk a tetejét gyümölccsel, és a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével bevonjuk. Hidegre tesszük, csak utána tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!