Gyümölcsös kefirtorta

Gyümölcsös kefirtorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 dl natúr kefir
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 50 dkg szőlő (vagy más egyéb gyümölcs)
  • 2 db mandarin
  • 5 dl Hulala
  • a tetejére:
  • gyümölcsök
  • 6 dl natúr kefir
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 50 dkg szőlő (vagy más egyéb gyümölcs)
  • 2 db mandarin
  • 5 dl Hulala
  • gyümölcsök

Elkészítés:

A kefirt, a cukrot és a zselatint egy fém habüstben összekeverjük, majd felmelegítjük, de semmiképp ne forraljuk fel! Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

A Hulalából kemény habot verünk, a gyümölcsöket mossuk, megtisztítjuk, ha szükséges feldaraboljuk, majd a habot a zselatinos-kefires krémbe kanalazzuk, és kézi habverővel összekeverjük.

Egy kuglóf formát, ha nem szilikonos, folpackkal kibélelünk, és a massza kb. 1/3-át belekanalazzuk, beledobáljuk a gyümölcsök felét, majd a kefires krém második harmada jön, gyümölcsök, végül lezárjuk a krém utolsó harmadával. Legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!