Gyümölcsös joghurtos kocka

Gyümölcsös joghurtos kocka
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • a piskótatekercsek töltéséhez:
  • 40 dkg baracklekvár
  • a gyümölcskocsonyához:
  • 4 dl víz
  • 20 g zselatin
  • 1 teáskanál citromlé cukor (ízlés szerint)
  • továbbá:
  • 410 g vegyes gyümölcs befőtt
  • a krémhez:
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 1 kisebb citrom leve
  • 1 evőkanál cukor
  • 300 g natúr joghurt zselatin (a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül) valamint:
  • (a magasabb falú tepsi mérete: 20 × 30 cm)
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 40 dkg baracklekvár
  • 4 dl víz
  • 20 g zselatin
  • 1 teáskanál citromlé cukor (ízlés szerint)
  • 410 g vegyes gyümölcs befőtt
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 1 kisebb citrom leve
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon. A gyümölcsöt elosztjuk az alján. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük (kb. 1 dl-t meghagyunk a krémhez). Betesszük a fagyasztóba, így gyorsan megdermed.

A következő lépésben a krémet készítjük el: a tejszínt keményre verjük, a joghurttal, cukorral, a citrom levével tovább verjük, végül az 1 dl zselatinnal is. Az így kapott krémet betesszük a hűtőbe.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük (kb. 8-10 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben 180 fokra előmelegített sütőben.

A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, és a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet, kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is kerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk, majd betesszük a fagyasztóba kb. 1 órára. Jól megdermedt a krém ez idő alatt.

Ezután egy tálcára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla és kockákra szeleteljük. Bármely gyümölccsel készíthető, ahhoz illő joghurttal.

Torta formában is készíthető. Nekem 5 felszeletelt tekercsem megmaradt, azt jó étvággyal elfogyasztottuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!