Gyümölcsös csokoládéhab

Gyümölcsös csokoládéhab

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 vaníliarúd
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 40 dkg vegyes gyümölcs
  • 1 narancs leve
  • 4 cl triple sec likőr

Elkészítés:

A csokoládét forró gőz felett felolvasztom. Hagyom enyhén kihűlni.

A tojásfehérjét a cukorral habosra keverem, majd a tejszínt is felverem. A nem túl meleg csokoládét elkeverem a vanília rúd belsejével, majd a tejszín- és tojáshabbal. Letakarva a hűtőbe rakom dermedni, minimum 4 óráig.

A gyümölcsöket feldarabolom és összekeverem, rálocsolom a narancs levét és a likőrt, majd a tálalásig hűtőbe teszem.

A csokihabból forró vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatok.

Kiszedem tányérokra és a gyümölcsökkel együtt tálalom.

Neked ajánljuk