Gyümölcsleves eperből

Gyümölcsleves eperből

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • kis darab fahéj
  • szegfűszeg
  • 50 dkg eper
  • 5 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 dl vörösbor

A galuskához:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor

Elkészítés:

Elkészítés:

A tejet a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk.

A galuskához a hozzávalókat habbá verjük, majd a forrásban lévő tejbe galuskákat szaggatunk belőle. Oldalanként 1 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük.

Hűtsük ki a tejet, szűrjük le, majd az eper 40 dekájával turmixoljuk le! Keverjük el a vörösborral, majd hűtsük le! Csészékbe töltjük, a maradék eperrel díszítjük.

Neked ajánljuk