Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 g kristálycukor
  • 110 g vaj szobahőmérsékletű
  • 2 db tojás (szobahőmérsékletű)
  • 1 teáskanál só
  • 220 g finomliszt
  • 80 ml tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 vanília rúd
  • 1 db narancs reszelt héja (lehetőleg kezeletlen gyümölcsé)
  • 200 g diákcsemege
  • *
  • a gyümölcsök áztatásához:
  • rum

Elkészítés:

A gyümölcsöket apróra vágjuk és legalább egy órára kevés rumba áztatjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A vajat habosra keverjük a cukorral, ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azokat is beledolgozzuk, majd belekaparjuk a vaníliarúd belsejét is. A lisztet, a sót és a sütőport is hozzászitáljuk, majd alaposan átkeverjük (sűrű masszát fogunk kapni). Az aszalt gyümölcsöket belisztezzük és a masszába forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek