Elkészítés:
Egy tálban simára keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás keverékbe forgatjuk.
Egy nagyobb edénybe kimérjük és átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót és a csokoládét. Összekeverjük, hogy mindent bevonjon körben a liszt, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket. Sűrű állagot fogunk kapni.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába vagy kenyérsütő formába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e. Ha kihűlt, ízlés szerint lehet porcukorral megszórva vagy csokoládéval bevonva is kínálni. (Én fehércsokival vontam be.)
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Karácsonyi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Gyümölcsös ételek
,
Sütemények