Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 360 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 4 db tojás
  • 240 g vaj
  • 100 g aszalt gyümölcs
  • 100 g durvára vágott étcsokoládé
  • 100 g sótlan durvára vágott mogyoró
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 360 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 4 db tojás
  • 240 g vaj
  • 100 g aszalt gyümölcs
  • 100 g durvára vágott étcsokoládé
  • 100 g sótlan durvára vágott mogyoró
  • 2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

Egy tálban simára keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás keverékbe forgatjuk.

Egy nagyobb edénybe kimérjük és átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót és a csokoládét. Összekeverjük, hogy mindent bevonjon körben a liszt, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket. Sűrű állagot fogunk kapni.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába vagy kenyérsütő formába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e. Ha kihűlt, ízlés szerint lehet porcukorral megszórva vagy csokoládéval bevonva is kínálni. (Én fehércsokival vontam be.)

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti