Gyümölcs sütik

Gyümölcs sütik
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg liszt
  • 70 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • A sütik kivájt közepe
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • ízlés szerint rum (Kingston rumaroma)
  • 1 evőkanál baracklekvár (bármilyen lekvárral elkészíthető)
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • a díszítéshez:
  • zöld, kék, piros, citromsárga és vérnarancs élelmiszerszínezék
  • a forgatáshoz:
  • kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg liszt
  • 70 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • sütik kivájt közepe
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • rum vagy rumaroma
  • 1 evőkanál baracklekvár (bármilyen lekvárral elkészíthető)
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • zöld, kék, piros, citromsárga és vérnarancs élelmiszerszínezék
  • kristálycukor

Elkészítés:

A puha vajat a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, a tejet, 8 dkg lisztet, amiben előzőleg a 2 teáskanál sütőport elkeverjük.

Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. Utána keverjünk hozzá a 70 dkg lisztet (Alfa mix) és kézzel összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk.

Kicsi golyókat, különböző formákat gömbölygetünk a masszából, és sütőpapíros tepsin, forró sütőben világossárgára sütjük. A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítjuk. (Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti! Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.) Ezután megvárjuk, hogy kihűljenek, csak akkor szedjük ki a golyók, formák közepét, mert melegen széttörik.

A töltelékhez egy fémedényben a vajat gőz fölött a 3 egész tojással, és a cukorral krémmé főzzük. Hozzáadjuk a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot, és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Kakaóporral megszínezzük. Megtöltjük a félgömböket és összeillesztjük őket.

A színezéshez a piros, zöld, vérnarancs, citromsárga, és kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk, és ecsettel befestjük a gyümölcsök egyik oldalát, majd azonnal beleforgatjuk a kristálycukorba. Majd ezután a másik oldalát is befestjük, és szintén jól megforgatjuk a cukorban.

Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük, lehűtjük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!