Gyümölcs és barack süti gluténmentesen

Gyümölcs és barack süti gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg + 70 dkg liszt (én GM Alfa mixet használtam)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • a kivájt félgömbök közepe
  • ízlés szerint rum
  • 1 púpos evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a forgatáshoz:
  • élelmiszerszínezék (piros, zöld, vérnarancs, kék és citromsárga
  • kristálycukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 78 dkg GM Alfa mix liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • a kivájt félgömbök közepe
  • rum
  • 1 púpos evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • élelmiszerszínezék
  • kristálycukor

Elkészítés:

A puha vajat, a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. Utána hozzákeverjük a 70 dkg lisztet és kézzel összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk. Kicsi golyókat, különböző formákat gömbölygetünk belőle, és sütőpapíros tepsin, forró sütőben világossárgára sütjük. (A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítottam.) Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti! Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.

Megvárjuk, amíg kihűlnek, és hidegen kiszedjük a sütik közepét, mert melegen széttörik.

A töltelékhez egy fémedényben a vajat gőz fölött, 3 tojásokkal és a cukorral krémmé főzünk. Azután hozzáadjuk a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot, és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Megszínezzük a kakaóporral.

A krémmel megtöltjük a félgömböket és ha készítettünk, körteformákat, és összeillesztjük őket.

A színezéshez a piros, zöld, vérnarancs, citromsárga, és kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk, majd ecsettel befestjük vele a gyümölcsök egyik oldalát, amit azonnal kristálycukorba forgatunk. Majd ezután a másik oldalával is így járunk el. Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük.

Nagyon finom, és napokig elálló sütemény!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti