Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéstarja
  • gyros fűszerpác
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • tej
  • fokhagymakrém
  • bors
  • 80 dkg sertéstarja
  • gyros fűszerpác
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • tej
  • fokhagymakrém

Gyros-tál házilag

Elkészítési idő
5,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az apróra vágott tarját a gyros pácba forgatom, majd hozzáadom a felaprózott vöröshagymát, űszerezem sóval, borssal, pirospaprikával és felöntöm olajjal, hogy a húst ellepje.Pihentetem egy éjszakát és másnap sütőben 1 óráig fólia alatt párolom, utána leveszem és készre sütöm.

Amíg a hús sül az öntetem készítem el.Tejfölt, tejjel keverek, hogy krémes legyen és hozzárakok 1 kiskanálnyi fokhagymakrémet, sózom, borsozom.

Krumplit olajban megsütöm, zöldségmixet előkészítem és már lehet is szervírozni a gyros-tálat.