Gyros pitában házilag

Gyros pitában házilag

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A pitához:

  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dl langyos víz
  • fél tk. cukor
  • fél ek. só

A gyros-hoz:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • salátalevél
  • 1 uborka
  • sajt

A szószhoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors

Elkészítés:

A liszthez hozzáadok 2 dl langyos vízben kevert élesztőt, cukrot és sót.Ezt összegyúrom a többi 3dl langyos vízzel. Így kapok egy kenyérszerű masszát, amit letakarva hagyok kelni kb. egy óráig.Utána gyúrok belőle 10-15 golyót és ezeket negyed óráig pihentetem.Közben felmelegítem a sütőt.

A golyókból 1 centi vastag tésztát nyújtok, kicsit belisztezem és sütőpapírral kibélelt vagy kilisztezett tepsibe rakom.

2-3 percig sütöm és ha látom kezd felpúposodni, akkor kiveszem, fordítok rajta egyet és a másik felét is átsütöm, majd ha kész letakarva hűlni hagyom.

A csirkemellet felszelem apró darabokra és fűszerezem ízlés szerint, utána kisütöm serpenyőben.A zöldségeket felszeletelem.A szószhoz tejfölt ízesítek borssal.Legvégül, a pitába töltöm a húst, zöldségeket és leöntöm a szósszal, sajtot lehet rá reszelni.

Neked ajánljuk