Gyros fűszerezésű hús nocarb darával párolt édeskáposztával

Gyros fűszerezésű hús nocarb darával párolt édeskáposztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag grill fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 doboz tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál panír no carb (vagy 1 kávéskanál zsemlemorzsa)
  • 2 paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • 1/2 fej édeskáposzta

Elkészítés:

Az olajjal elkeverjük a grill fűszerkeveréket, a felével bekenjük a csirkemellet és sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben elősütjük.

Közben a káposztát legyaluljuk, előpároljuk (mikróban 10 perc), hozzáadjuk a fűszeres olaj másik felét. A felét rátesszük a csirkehús felére. Ezután befedjük a többi csirkehússal, és újabb káposzta réteg következik, amit egyenletesen bevonjuk a következővel. A tejfölt elkeverjük az ételízesítővel, a tojással a panír no carbbal (vagy zsemlemorzsával). A tetejére paradicsomszeleteket teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Neked ajánljuk