Gyros csirkemellből héjas töltött burgonyával

Gyros csirkemellből héjas töltött burgonyával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 1 tasak gyros fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • 4-6 db burgonya
  • 2 dl joghurt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 2 db csirkemell
  • 1 tasak gyros fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • 4-6 db burgonya
  • 2 dl joghurt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és rákanalazunk a fűszerkeverékből 1-2 kanállal. Jól összeforgatjuk vele, hogy mindenhol érje, majd betesszük a hűtőbe.

A joghurtot a fokhagymával és a reszelt sajttal elkeverjük, és kis időre a hűtőbe tesszük.

Közben feltesszük héjastól főni a burgonyát (nem szétfővőt!), és amikor puha, kettévágjuk. A belsejét kikanalazzuk, melyet kihűlés után a joghurthoz keverünk.

A masszával megtöltjük a félbevágott burgonyákat, a tetejére apróra vágott újhagymát szórunk.

A fűszeres csirkét kis adagokban serpenyőben kisütjük és a héjas burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti