Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • görög sült fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • 1 káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • Erős Pista
  • 4 pita
  • 2 db csirkemellfilé
  • görög sült fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 szem paradicsom
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • Erős Pista
  • 4 db pita

Gyros csirkehúsból

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeletelem.

A fűszerkeveréket 1,5 dl olajban elkeverem, és a hússzeletek mindkét oldalát megkenem a páccal.

15 percig pihentetem a hűtőben.

Közben a zöldségeket felszeletelem, és félreteszem.

Ha a hús már átvette a fűszerek ízét, kis olajon megsütöm a szeleteket mindkét oldalát, de nem várom meg, hogy ropogósra süljön.

Felcsíkozom, és megint bepácolom, hogy ne száradjon ki.

Az öntethez a tejfölben elkeverem az áttört fokhagymát, sóval, borssal fűszerezem.

Tálaláskor a pitába teszem a fokhagymás szószt, Erős Pistát, húst, zöldségeket, és még egy kis öntetet.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti