Elkészítés:
A fűszereket jól összekeverjük és egy jól zárható dobozba tesszük. (Célszerű felhasználás előtt 1-2 nappal elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.)
A csirkemellet alaposan megmossuk és tetszőlegesen kisebb-nagyobb csíkokra felvágjuk. A húst bepácoljuk az általunk elkészített fűszerkeverékkel. A fűszerkeverékhez hozzáadjuk a három evőkanál olajat és alaposan bedőrzsöljük vele a húsokat, hogy a rostok jól magukba szívják a fűszerek ízét. 20 percet állni hagyjuk, és azután serpenyőben készre sütjük.
A szószt célszerű időben elkészíteni és lehűteni. Ehhez a joghurtot összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük.
A burgonyát meghámozzuk, a kívánt méretre felvágjuk és forró olajban kisütjük.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
görög
,
szárnyasétel
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
egyszerű
,
45 perc
,
főétel
,
egytálétel
,
krumplis