Gyros

Gyros
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell
  • 3 evőkanál olaj
  • burgonya
  • *
  • a zöldségmixhez:
  • lilakáposzta
  • saláta
  • rukkola
  • kígyóuborka
  • lilahagyma
  • paradicsom ízlés szerint
  • *
  • az öntethez:
  • 400 g görög joghurt
  • 3 evőkanál tejföl
  • bors
  • *
  • a fűszerkeverékhez:
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál római kömény
  • ½
  • teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál csípős paprika
  • 1 evőkanál csemege pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 400 g csirkemell
  • 3 evőkanál olaj
  • burgonya
  • *
  • lilakáposzta
  • saláta
  • rukkola
  • kígyóuborka
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • 400 g görög joghurt
  • 3 evőkanál tejföl
  • bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál csípős paprika
  • 1 evőkanál csemege pirospaprika
  • 1 evőkanál

Elkészítés:

A fűszereket jól összekeverjük és egy jól zárható dobozba tesszük. (Célszerű felhasználás előtt 1-2 nappal elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.)

A csirkemellet alaposan megmossuk és tetszőlegesen kisebb-nagyobb csíkokra felvágjuk. A húst bepácoljuk az általunk elkészített fűszerkeverékkel. A fűszerkeverékhez hozzáadjuk a három evőkanál olajat és alaposan bedőrzsöljük vele a húsokat, hogy a rostok jól magukba szívják a fűszerek ízét. 20 percet állni hagyjuk, és azután serpenyőben készre sütjük.

A szószt célszerű időben elkészíteni és lehűteni. Ehhez a joghurtot összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük.

A burgonyát meghámozzuk, a kívánt méretre felvágjuk és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti