Gyors zöldségleves húsgombóccal

Gyors zöldségleves húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 2,5 liter kész húsleves vagy 2 db húsleves kockából főzve
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő
  • 60 dkg mirelit vegyes zöldség
  • a gombóchoz:
  • 30 dkg darát sertéshús
  • 1 kisebb vörös hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 1 szelet kenyér vízben áztatva, kifacsarva
  • 2 db tojás
  • 2,5 liter kész húsleves vagy 2 db húsleves kockából főzve
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 60 dkg mirelit vegyes zöldség
  • 30 dkg darát sertéshús
  • 1 kisebb vörös hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 1 szelet kenyér
  • 2 db tojás

Elkészítés:

1 liter vízben feltesszük főni a hagymákat, (házi) ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. 2,5 liter vízben a két húsleves kockát felforraljuk, feloldjuk. Hozzáöntjük a leveshez, majd amikor forr, hozzáadjuk a vegyes zöldségkeveréket is.

A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, majd, amikor már félpuha a zöldség, beletesszük a gombócokat a levesbe.

Ha feljönnek a leves felszínére még 6-7 percig forraljuk, után kész is a levesünk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!