Gyors tonhalas-citromos tészta

Gyors tonhalas-citromos tészta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 420 g konzerv tonhal
  • 50 dkg orecchiette (vagy más rövid) tészta
  • 1 1/2 evőkanál apró sózott kapribogyó (a leve nélkül)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 db olajos szardella filé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 citrom leve és finomra reszelt héja

A tálaláshoz:

  • 1 citrom hajszél vékonyra vágott héja

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük és meleg helyre félretesszük.

A kapribogyót papírtörlőn szárazra itatjuk. 2 teáskanál kapribogyót a fűszernövényekkel, mustárral, szardelláva együtt botmixerrel pépesítünk. Keverés közben – ha szükséges – kevés tonhallét is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen a végeredmény.

Összekeverjük a tésztával, majd hozzáadjuk az előzőleg 1 percig megmikrózott tonhalat és a maradék kapribogyót. Azon melegében, a citromhéjjal díszítve tálaljuk.

Neked ajánljuk