Gyors stroganoff

Gyors stroganoff

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg csavart tészta
  • 60 dkg hátszín, vékonyra szeletelve, csíkokra vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 20 dkg gomba, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 teáskanál édes pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál Worchester szósz
  • 185 ml főzőtejszín
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben a zacskón lévő utasítás szerint kifőzzük, leöblítjük és félretesszük.

Közben a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.

Egy nagy, mély serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst és 2-3 percig pirítjuk (mindkét oldalát), majd a serpenyőből kivesszük és félretesszük.

A hagymát a serpenyőbe tesszük és folyamatos kevergetés mellett 5 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát is, néhány percig pároljuk, majd visszatesszük a serpenyőbe a húst, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt és a Worchester szószt és felforraljuk. Azután a lángot alacsonyabbra vesszük alatta és tovább főzzük.

Amikor a hús már majdnem puha, belekeverjük a tejszínt és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A tésztát tányérokra szedjük és ráhalmozzuk a húsos ragut. Petrezselyemmel megszólva tálaljuk.

Neked ajánljuk