Gyors sajtos-tejfölös pogácsa

Gyors sajtos-tejfölös pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tubus natúr krémsajt
  • 3 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • a tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • reszelt sajt
  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tubus natúr krémsajt
  • 3 teáskanál
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztbe morzsoljuk a margarint és az élesztőt. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a krémsajtot, a sót és a tejfölt, és félkemény állagúra gyúrjuk a tésztát.

Megkelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

(Natúr krémsajt helyett én 2 kanál körözöttet tettem bele, isteni ízű lett! Belül puha, kívül ropogós!)

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!