Gyors rizspuding

Gyors rizspuding

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csomag vanília ízű főző pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 evőkanál kristály cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • kb. 8 marék puffasztott rizs

a tetejére:

  • szilvalekvár (folyósabb)
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • csokoládé (reszelt)
  • őszibarack kompót
  • (nekem 5 pohárral lett)

Elkészítés:

Az 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzákeverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük.

Félretesszük hűlni, de egyből (még forrón) belekeverjük a puffasztott rizsszemeket. Közben a 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük, és csillagcsőrű habzsákba töltjük. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot (de ne töltsük tele), majd mindegyikre 1 evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük.

Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és őszibarack kompóttal díszítjük a tetejét.

A receptet Tündi konyhája küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk