Gyors pupusa

Gyors pupusa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1-1,5 dl víz
  • a töltelékhez:
  • 1 db csirkemell
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1-1,5 dl víz
  • 1 db csirkemell
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A csirkemellet kicsi darabokra vágjuk. Serpenyőben pici olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, borsozzuk.

A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, mindent összekeverünk. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel nem túl kemény állagú tésztát kapunk. (Nekem kellett a 1,5 dl víz.) Kb. 10 percet pihentetjük.

A tésztát 6 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, közepébe tesszük a tölteléket, és összecsípjük, gömbölyítjük, és kissé kilapítjuk. (Vigyázzunk, nehogy kiszakadjon a tészta, mert sütés közben kifolyik a töltelék.)

Az eredeti recept szerint serpenyőben olaj nélkül kellene sütni, vagy teflonos tepsiben, olaj nélkül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütni. (Én így, a sütőben sütöttem.)

Lehet más töltelékkel is elkészíteni.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!