Gyors pórékrémleves

Gyors pórékrémleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • pirított kenyérkocka a tálaláshoz
  • 3 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • pirított kenyérkocka

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olajon a pórét fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és kicsit átsütjük. Felöntjük a borral, 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a leveskockát. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd botmixerrel péppé mixeljük.

A tejszínt a krémsajttal és kevés főzőlével kikeverjük, a leveshez adjuk, még kb. 5 percig főzzük. Felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor pirított kenyérkockát szórunk bele.

Megjegyzés:

Fotó: RAS/Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti