Hozzávalók:
  • 2 db padlizsán
  • tejföl
  • majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj
  • 2 db padlizsán
  • tejföl
  • majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Gyors padlizsánkrém

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Dobjuk bele egy tepsibe a padlizsánokat, szurkáljuk meg őket egy villával és pár kanál oliva olajjal locsoljuk meg őket.

Nagyjából 20 perc alatt kész is van, és ha elég puha, könnyedén le tudjuk húzni a héját. Ha ez is megvan, rakjuk bele egy turmixgépbe, adjunk hozzá 2-3 ek. tejfölt, ízlés szerint majonézt, sót, borsot és fél vagy - ha valaki jó fokhagymásan szereti - egy gerezdet.

Kb. 15-20 mp alatt finom krémesre turmixoljuk, és fogyaszthatjuk is! Ez az egyik leggyorsabb és legfinomabb vacsora, pirítóssal, paradicsommal.