Gyors, leveles kifli almás töltelékkel

Gyors, leveles kifli almás töltelékkel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál ecet (10%-os)
  • 4 evőkanál hideg víz
  • a töltelékhez:
  • 3 db fahéjas párolt alma
  • a tésztához
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál ecet (10%-os)
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 3 db fahéjas párolt alma

Elkészítés:

A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, és ezután a margarint belemorzsoljuk. Amikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet, illetve a vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk. Amikor egyneművé válik, készen is vagyunk. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük, és 30 perc után felhasználjuk. (Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható!)

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal, cukorral ízesítjük és megpároljuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk. Tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk.

Egy-egy négyzet közepébe teszünk a kihűlt almából. Szépen feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tölthető bármivel, ki mit szeret.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!