Hozzávalók:
  • 2 kg krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • bors
  • 2 kg krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • bors

Gyors Lepcsánka

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, lereszelem, és megsózom. Állni hagyom, majd a kiengedett levét leöntöm.

A liszttel és az olajjal addig elegyítem, amíg egy nem túl laza és nem is nagyon kemény masszává válik.

Az egész fej fokhagymát átzúzva és a borsot még a lisztezés előtt belerakom. Ízlés szerinti nagyságú adagokat merítek, és olaj nélkül, teflonos serpenyőben szétterítve átsütöm. A pogácsák ne legyenek túl vastagok, mert akkor belül nyers marad.

Köretként, de borkorcsolyaként is kiváló. Tejföllel leöntve nagyon finom, laktató.