Gyors kifli

Gyors kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 szem édesítőszer (egy pici forró vízzel feloldva)
  • 5 dl tej
  • 7 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • a lekenéshez:
  • 15 dkg vaj
  • a kifli kenéséhez.
  • 1 tojás
  • a tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 szem édesítőszer (egy pici forró vízzel feloldva)
  • 5 dl tej
  • 7 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 15 dkg vaj
  • a kifli kenéséhez.
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 részre osztjuk (keleszteni nem kell, egyből lehet elkészíteni).

1 cipót kör alakra nyújtunk (kb. 3 mm vastagra). Minden lapot, olvasztott vajjal lekenünk, 12 részre vágjuk, majd kifli formára tekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük.

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, de készülhet szezámmaggal vagy köménymaggal megszórva is.

Megjegyzés:

A receptet Maklári Sándorné küldte be. Köszönjük!