Gyors kekszes-chipses tejkaramellás desszert

Gyors kekszes-chipses tejkaramellás desszert

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze (375 ml) összetört graham keksz (kb. 9 db kekszből)
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál víz
  • 1/3 csésze csokoládé chips
  • 1/3 csésze tejkaramella, durvára vágva
  • 2/3 csésze kókuszreszelék
  • 1/4 csésze apróra vágott pekán- vagy sima dió, enyhén megpirítva
  • 450 ml cukrozott sűrített tej

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm-es tepsi alját és oldalait sütőpapírral kibéleljük (a felesleges, túllógó papírt levágjuk).

A keksz morzsát egy közepes tálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott (folyós) vajat, 1 evőkanál vizet és villával összedolgozzuk. Az így kapott keveréket erőteljes mozdulatokkal az előkészített tepsibe nyomkodjuk. Egyenletesen megszórjuk a csoki chipssel és a tejkaramella darabokkal, majd a tetejére szitáljuk a kókuszt és egyenletesen elosztjuk rajta a diódarabokat.

A sűrített tejet egyenletesen a tetejére öntjük és az előmelegített sütőben 25 percig – vagy amíg enyhén megpirul a teteje – sütjük. A sütőből kivéve megvárjuk, amíg teljesen kihűl, csak utána szeleteljük.

Fontos, hogy sütőpapír teljesen kibélelje a tepsit, és ne engedje a ragacsos masszát belesülni a tepsibe. A sűrített tejnek be kell szivárognia a kekszmorzsába, ezért nem szabad nagyon beletömöríteni a tepsi aljába.

Neked ajánljuk