Gyors joghurtos fánk

Gyors joghurtos fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 300 g natúr joghurt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 20 csapott evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • 12 g sütőpor
  • 1 evőkanál pálinka
  • a sütéshez:
  • 6 dl étolaj
  • a tálaláshoz:
  • porcukor ízlés szerint
  • lekvár ízlés szerint
  • 300 g natúr joghurt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 20 csapott evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 12 g sütőpor
  • 1 evőkanál pálinka
  • 6 dl étolaj
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és elektromos géppel kikeverjük. Ha kissé folyós lenne, akkor egy kis lisztet adunk hozzá.

Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük (nem forróra!). Egy evőkanállal beleszaggatjuk a fánkot. Csak lassú tűznél süssük, mert különben a belseje nem sül át. (Én 3 adagban sütöttem ki, mert a fánkok megnőnek sülés közben, kell a hely a lábasban. Amikor beleszaggattam, fedőt tettem rá, átfordítottam, levettem a fedőt róla.)

Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Házi baracklekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!