Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 ek olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 3 dl víz
  • A paradicsomos szószhoz:
  • 2 doboz sűrített paradicsom
  • 2 ek víz
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1-2 kávéskanál cukor
  • A tejfölös szószhoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek majonéz
  • kapor
  • fűszerek
  • 50 dkg liszt
  • 3 ek olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 3 kk
  • 2 doboz sűrített paradicsom
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek majonéz
  • kapor
  • fűszerek

Gyors házi pizzatészta és szósz

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A tésztához egy csészében a langyos vízbe teszem a sót, a cukrot, pici lisztet, és belemorzsolom az élesztőt. 5-10 perc alatt felfuttatom.

Egy nagyobb tálba kimérem a lisztet, hozzáadom az olajat és az élesztős keveréket. Bedagasztom. Letakarva 10-15 percet kelesztem. Ne legyen több, mert nem jó, ha nagyon megkel.

3 cipóra osztom, ebből 3 normál méretű pizza készíthető. Olajozott tepsibe vagy kő pizzatálra téve kör alakúra formázom.

A paradicsomos szószhoz a hozzávalókat kis lábasba teszem, 1-2 perc alatt összefőzöm. A vizet pótlom, ha nagyon sűrű lenne. Kis mennyiség, de ez a 3 pizza tetejére elegendő, mert vékonyan kell kenni, mivel elég intenzíven fűszeres.

A tejfölös szószhoz csak összekeverem a hozzávalókat.

A tésztákat megkenem a szósszal, és tetszőlegesen feltétet teszek rá (sonka, sajt, brokkoli, hagyma, szalonna, gomba, kukorica, bab, stb.).

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.