Gyors görög saláta

Gyors görög saláta
Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 kígyóuborka
  • 5-6 paradicsom
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 nagy doboz feta sajt
  • 1 kisebb konzerv magozott olajbogyó
  • oregánó
  • az öntthez:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors
  • 2 db kígyóuborka
  • 5-6 db paradicsom
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 nagy doboz feta sajt
  • 1 kisebb konzerv magozott olajbogyó
  • keés oregánó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors

Elkészítés:

Az uborkát, a paradicsomot apró kockára, a hagymát is darabokra vágjuk. A fetát felkockázzuk. Az olajbogyóról a levét leöntjük.

A saláta hozzávalóit összekeverjük. A mártáshoz az olajban elkeverjük a citromlét, a majoránnát, a sót, a borsot és átforgatjuk vele a hozzávalókat.


Egy tálat salátalevéllel kibélelünk. Ráhalmozzuk a salátát, majd ízlés szerint kevés oregánóval szórjuk meg.

Ha van időnk állni hagyni, az ízek jobban összeérnek.