Gyors édes perec

Gyors édes perec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 12,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 2,5 dkg keserű kakaópor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kanál tej
  • egy csipet só
  • a lekenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál tej
  • a díszítéshez:
  • mandulaforgács (elhagyható)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 12,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 2,5 dkg keserű kakaópor
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kanál tej
  • csipet
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál tej
  • mandulaforgács

Elkészítés:

A csomagoláson lévő pihentetés (felengedés) után a leveles tésztát kb. 25 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.

A kakaós tészta hozzávalóit tálba tesszük és kemény tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk fele akkorára, mint a leveles tésztánk. Rátesszük a leveles tészta egyik felére, a másik leveles részt pedig ráhajtjuk. Éles késsel felcsíkozzuk a réteges tésztát, majd a csíkokat becsavarjuk és a két végét összecsippentve, karikákat alakítunk ki belőlük.

A kész karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tejjel kikevert tojássárgájával lekenjük őket és egy kevés mandulaforgáccsal megszórjuk.

175 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük a pereceket. Kihűtjük őket, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bagyinszkiné Évi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti