Gyors citromos szelet

Gyors citromos szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 100 g búza finomliszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 120 g margarin
  • 2 db tojás
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • a mázhoz:
  • 250 g porcukor
  • 3 citromból nyert citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • (tepsi mérete: 20x15 cm)
  • 100 g búza finomliszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csipet
  • 120 g margarin
  • 2 db tojás
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 250 g porcukor
  • 3 citromból nyert citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleszórjuk a cukrot, sót, majd elkeverjük. A tálba dobjuk vajat és simára keverjük a lisztes keverékkel. Egy másik tálban elkeverjük a felvert tojásokat a citromlével és a reszelt citrommal, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a lisztes tálba. Simára keverjük.

A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben egy tálba öntjük a cukrot, simára keverjük a citromlével és vanília aromával, majd a lehűlt süteményre öntjük.

Duplán citromos süticsoda, amit akár az utolsó pillanatban is összedobhatsz. Igazán finom lett, ajánlhatom az elkészítését.

Tipp: A mázhoz én kevesebb porcukrot tettem, túl soknak véltem, igazam lett, így is eléggé édes lett. Szóval ez egy sütemény igazán.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!