Gyors bögrés almás sütemény

Gyors bögrés almás sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • fél bögre cukor
  • fél bögre étolaj
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 bögre párolt, reszelt alma
  • a tetejére:
  • fél marék cukrozott, durvára vágott dió
  • (1 bögre =2,5 dl)
  • 4 egész tojás
  • fél bögre cukor
  • fél bögre étolaj
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 bögre párolt, reszelt alma
  • fél marék cukrozott durvára vágott dió

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat, a citromlevet és az almát. Utolján a szódabikarbónával elkevert lisztet is belekeverjük.

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk. Cukrozott darabos dióval megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Ha már langyosra hűlt, szeletelhetjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!